Ingredienser

(12-16 porsjoner)

Kakebunn:
3 dl eggehvite (ca. 9 eggehviter)
375 g finkornet sukker
190 g hvetemel
1 ½ ss potetmel
170 g Bremykt Original, smeltet og avkjølt
Finrevet skall av 1 stor sitron
Smeltet Bremykt til smøring av springform
Litt hvetemel til strøing

Bringebær og vaniljekrem:
1 ½ dl kremfløte
1 ss sukker
2 dl Piano Vaniljekrem
Ca. 125 g friske bringebær

Smørkrem:
530 g (1 pk) Bremykt Original, litt romtemperert
Ca. 900 g melis
2 ts vaniljesukker
4 -5 ss melk
Rød og blå matfarge/gelefarge
1 M tipp (evt. annen stjerneformet tipp) og 3 sprøyteposer.

Fremgangsmåte

Angelcake eller også kalt sølvkake er en helt lys kake, nesten som sukkerbrød, men laget på mange eggehviter, så har du det til overs er det en perfekt måte å bruke dem på. Her pyntet med nydelige roser av smørkrem i rødt, hvitt og blått.

Kakebunn:
Sett stekeovnen på 180 °C.

Smør en springform (ca. 22 cm) med smeltet smør, dryss med mel og dunk av det overflødige.

Pisk eggehvitene til de er helt stive, vend sukkeret forsiktig inn. Tilsett deretter siktet hvetemel, potetmel, smør og sitronskall. Bland forsiktig sammen. Hell røra i smurt form og stek på midterste rille, ca. 20 minutter til kaka er gyllen og gjennomstekt. Test med en kakepinne, så du helt sikker på at den er gjennomstekt. Det skal ikke henge igjen deig på pinnen. Avkjøl.

Bringebær og vaniljekrem:
Pisk fløte og sukker til en litt stiv krem, vend inn vaniljekrem og bringebær.

Smørkrem:
Her er det lettest om man bruker en kraftig kjøkkenmaskin, men du kan også bruke håndmikser. 

Pisk smør og litt og litt melis sammen. Ha i vaniljesukker. Kjør til det er luftig og hvitt. Tilsett melk på høy hastighet. Tilsett evt. litt mer melis til du har en litt fast smørkrem som kan sprøytes.

Fordel kremen i 3 ulike skåler, litt mer til hvit smørkrem i den ene skålen. Farg en del blå og en del rød.

Del kakebunnen i to og fyll med bringebær og vaniljekrem. Smør et tynt lag med hvit smørkrem rundt kaka, slik at du dekker bunnen helt. Sett kjølig, slik at den setter seg litt. Ha farget smørkrem i sprøytepose/r med stjernetipp, sprøyt små og store roser spredt utover kaka.

Det enkleste er å ha tre sprøytetipper, evt. sett smørkremen kjølig dersom du bare bruker en pose.

Tips:
Bremykt blir fort myk, så start heller med et litt kaldt smør når du lager smørkremen. Start på lav hastighet med mikseren og skru opp etter hvert.