Ingredienser

6,5 dl H-melk                                        
1 kg hvetemel              
150 g sukker                                          
10 g salt                                       
7 g kardemomme                        
1 stk egg    
50 g gjær                                               
150 g Bremykt

Fremgangsmåte

Dette er en hvetekrans som en vanlig hvetekringle uten fyll, men det er mulig å tilsette smaker og fyll etter eget ønske.

Vei opp alle ingredienser. Melk og Bremykt skal brukes rett fra kjøleskapet, men de resterende råvarene bør være romtemperert.

Bland alle de tørre ingrediensene, gjær, egg og nesten all melken i en kjøkkenmaskin, og elt til en smidig deig. Ved å holde igjen litt av melken kan man justere konsistensen på deigen i elteprosessen.

Elt deigen med lav hastighet i 10 minutter, før du skrur opp farten og elter deigen videre til den er smidig og blank i overflaten. Når du kan trekke en tynn «tyggegummi-aktig hinne» av deigen uten at den revner, er glutennettet godt utviklet og deigen ferdig. Tilsett Bremykt litt etter litt, til alt er blandet inn. Når du ser at deigen er enda smidigere og blankere i overflaten, er den ferdig.

Hev deigen til dobbel størrelse.

Form deigen til kringle. Du kan flette, tvinne eller rulle kringlen etter eget ønske.

Hev videre på kjøkkenbenken tildekket til de får ca. dobbel størrelse igjen.

Stek på 200 grader i mer eller mindre 20 minutter. Steketiden vil variere etter størrelsen på kringlen og fra ovn til ovn.