Ingredienser

(4 porsjoner)

Chorizosmør: 

130 g Bremykt Original

100 g chorizo, i tynne strimler

20 grønne asparges

Lettsaltet vann til asparges

2 egg

2 dl krutonger

2 ss finhakket gressløk

Fremgangsmåte

Den norske aspargesen bør nytes i fulle drag så ofte man kan! Servert med chorizosmør, rennende egg og krutonger, kan det ikke bli annet en suksess!

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en panne på middels sterk varme, tilsett chorizo, la det surre sammen til pølsa er litt sprø og smøret gyllent. Sett det til siden. 

Knekk eller del av den nederste delen på aspargesen, kok dem i lettsaltet vann 2-3 minutter. Ta ut aspargesen og hold de varme i litt aluminiumsfolie. Legg eggene i det kokende aspargesvannet, og kok eggene ca. 5 minutter. Hell av vannet og la det renne kaldt vann over eggene. Skrell forsiktig.

Legg aspargesen på et stort fat eller på fire tallerkener, fordel chorizosmør over. Del eggene forsiktig i to og legg et halvt egg på hver tallerken over aspargesen. Dryss over krutonger og gressløk.

Tips:

Slik lager du krutonger: Ha Bremykt Original i en stekepanne på middels sterk varme, la smøret blir gyllent, tilsett brødbiter i små terninger, stek til de er gylne og sprø.