Ingredienser

(1 brød, ca. 12 skiver)

Bananbrød:
130 g Bremykt Mykere (evt. Bremykt Original), smeltet
4 modne bananer (ca. 500 g)
2 store egg
½ dl melk
2 ts vaniljeekstrakt
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 klype salt
½ dl sukker 

Topping:
1 banan
½ ss sukker

Fremgangsmåte

Har du overmodne bananer liggende? Ikke la de gå til spille, de er nemlig utrolig søte på smak og egner seg perfekt i et saftig bananbrød.  

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Kle en brødform (ca. 1 ½ liter) med bakepapir.

Mos bananene med en gaffel, ha det i en bakebolle og rør inn egg. Tilsett resten av ingrediensene, rør eller pisk godt sammen og hell i brødforma. Del en banan i to på langs og så i mindre biter. Legg de over røra, dryss over sukker.

Stek på midterste rille 50-60 minutter. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden dersom toppen blir mørk. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig.  Avkjøl i forma 10-15 minutter, hvelv brødet på rist og avkjøl.  

Tips:
Hvis bananene er veldig modne, blir brødet naturlig søtt, så reduser gjerne litt på sukkermengden. Elsker du det ekstra søtt, tilsett litt grovhakket mørk kokesjokolade.