Ingredienser

(ca. 24 berlinerkranser)

1 hardkokt eggeplomme
1 rå eggeplomme
50 g sukker
120 g Bremykt
170 g mel
1 eggehvite (til pensling)
perlesukker (til pynt)

Fremgangsmåte

Bland Bremykt med melet og kna det godt sammen.

Mos den hardkokte eggeplommen sammen med den rå eggeplommen. Det skal ikke være noen biter hard­kokt eggeplomme igjen. Ha deretter i sukkeret og pisk til eggedosis.

Bland melsmøret med egge­dosisen og kna godt. Ikke la deg friste til å ha i mer mel, for deigen stivner i kjøleskapet. La deigen stå kaldt til den stivner nok til at den er lett å jobbe med. Står den for lenge kan den bli hard og smuldre lett. Hvis dette skjer, kna deigen ekstra godt for å varme den opp igjen.

Trill deigen ut i lillefingertykke emner, bruk kun mel ved behov. Hvert emne bør være ca. 15 cm. Form endene på emnene som ønsket, og legg dem sammen til ringer med endene i kryss over hverandre.

Legg kransene på et bake­papirkledd stekebrett, pensle med eggehvite og strø perlesukker over. Man kan eventuelt dyppe kransen i eggehviten og så i en skål med perlesukker.

Stekes på 180 grader i ca. 10 minutter. Følg med på slutten av steketiden.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.