Ingredienser

Biscotti er for mange kjent som italienske kjeks som dyppes i sterk kaffe, eller Vin Santo. De kan enkelt varieres med ulike typer nøtter, frukt og sjokolade. Her er det bare å teste seg frem til sin favoritt.

(Ca.120 stk)

  • 150 g Bremykt, romtemperert
  • 250 g sukker
  • 3 store egg (ca. 180 g)
  • Finrevet skall fra 1 stor appelsin
  • 400 g hvetemel (i dl)
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g tranebær, grovhakket
  • 100 g mandler, grovhakket
  • 40 g pistasjnøtter, grovhakket

Fremgangsmåte

Pisk raskt sammen smør og sukker, tilsett egg, rør godt. Bland inn appelsinskall, mel og bakepulver. Grovhakk tranebær og nøtter, ha i og bland godt sammen. Rull deigen til 6 lange pølser (like lange som stekebrettet) ca. 3 cm i diameter og fordel på 2 stekebrett med bakepapir. Trykk pølsene litt forsiktig ned og la de stå kjølig 20-30 min. Stek biscottien ved 180 °C, 20-25 min, til de litt gylne. Ta kakene ut av ovnen og skjær tynne skiver (ca. ½ cm) på skrå mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på stekebrettet og stek videre 5-8 minutter. Avkjøles.  

Tips:

Kakene er svært holdbare i en lufttett boks. Dypp gjerne kakene i hvit eller mørk sjokolade dersom du ønsker det.