Ingredienser

Få ting kan slå duften og smaken av nystekt gjærbakst. Kan det kanskje friste med blåbærsnurrer?

(12-16 stk)

  • 100 g Bremykt med mer raps
  • 750-800 g hvetemel
  • 125 g sukker
  • ½ ts kardemomme
  • ¼ ts salt
  • 5 dl H-melk (evt. lettmelk)
  • 25 g fersk gjær

Blåbærfyll

  • 2 dl ferske (eller frosne) blåbær
  • 2 ss melis
  • 1 ss maisenna
  • 4-5 ss blåbærsyltetøy
  • 2 ss mandelflan
  • 2 ss smeltet smør eller 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Smuldre smør og hvetemel. Tilsett sukker, kardemomme og salt. Varm melken opp til 37 °C og rør ut gjæren. Bland sammen med resten av ingrediensene. Rør godt sammen med en sleiv, eller bruk evt. en kjøkkenmaskin, til deigen så vidt slipper. Tilsett evt. litt mer hvetemel dersom den er for løs. Heves til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndklede.

Kjevle ut til et rektangel ca. 40-50 cm bredt. Bland sammen blåbær, melis og maisenna og fordel utover sammen med litt blåbærsyltetøy. Rull sammen og legg skjøten ned. Skjær i skiver og legg blåbærsnurrene inntil hverandre i en smurt bakeform/liten langpanne. Etterheves i 15-20 minutter i romtemperatur, pensle med egg eller smør og dryss over med mandelflan.

Stekes ved 180 °C, på midterste rille ca. 15-20 min, til bollene er gylne. Legg evt. over litt bakepapir dersom overflaten blir mørk.   

Tips: Snurrene smaker ekstra godt med melisglasur på. Bland sammen melis og litt vann. Smak evt. til med vanilje eller sitron.