Ingredienser

(Ca. 8 porsjoner)

Paibunn
150 g Bremykt Original, kald  
4 dl hvetemel 
½ dl sukker  
1-2 ss iskaldt vann

Blåbærfyll
500 g friske blåbær 
130 g sukker 
2 toppede ss potetmel 
1 ss vaniljesukker  
Finrevet skall av 1 lime 

Til pensling
1 egg  
1 ss vann 
En liten klype salt 

1 godt smurt paiform (ca. 26 cm) 

Hvetemel til utbaking 

Fremgangsmåte

De norske blåbærene er i en særklasse for seg selv og spesielt hyggelig er det når man kan servere de i en lun blåbærpai, smakt til med litt finrevet skall av lime.

Paibunn:
Ha Bremykt, hvetemel og sukker i en miksebolle. Elt raskt sammen, tilsett litt kaldt vann slik at deigen binder seg godt sammen. Pakk inn i plastfilm (eller bruk en zippose) og sett kjølig ca. 1 time. 

Forvarm stekeovnen til 200 °C. 

Strø litt hvetemel på bakebordet og kjevlet deigen ut til den er litt større enn paiformen. Løft deigen forsiktig over i formen og trykk den ned. Klem deigen godt inn til kantene. Lapp evt. hull.  Kjevle resten av deigen ut til en runding, skjær lange strimler på ca. 2 cm, slik at de går over paien. 

Blåbærfyll:
Ha alle ingrediensene til fyllet i en bolle, rør godt sammen og fordel over paibunnen. Lag rutemønster over blåbærfyllet. Visp sammen egg, vann og en klype salt, pensle over deigen på kanten og på rutemønsteret. 

Stek paien på midterste rille ca. 30 minutter. Sjekk paien etter ca. 15 minutter, har noen av bærene fortsatt synlig potetmel, rør forsiktig med en gaffel, slik at det blander seg med de andre bærene. 

Server paien lun med litt vaniljesaus, pisket krem eller vaniljeis. 

Tips:
Lime kan fint erstattes med sitron eller droppes dersom du ønsker en søtere pai.