Ingredienser

Crumble/Smuldredeig til toppen av kaken
100 g Bremykt
100 g mel
100 g brun farin
1 ts kanel

Kaken
4 egg
300 g brun farin
3 ts vaniljesukker
2 dl kefir
300 g smeltet Bremykt
400 g mel
1 ts bakepulver
1 ts natron

Fremgangsmåte

Denne kaken er laget i samarbeid med Tove Holter. Den er fløyelsmyk inni og sprø på toppen. Den er lagd i en liten langpanne (27 x 38 cm).

Crumble/Smuldredeig til toppen av kaken lages først Ha alle ingrediensene i en bolle og kna dette godt sammen.
Settes kaldt i et par timer eller mer før du lager kakerøren.

Smelt Bremykt og avkjøl mens egg, brun farin og vaniljesukker piskes lyst og luftig. Tilsett kefir, det tørre (mel, bakepulver og natron) og til slutt smeltet Bremykt. Alt mens kjøkkenmaskinen rører dette sammen.

Røren helles i en godt smurt eller bakepapirkledd form. Smuldre deretter smuldredeigen over toppen på røra.

Kaken stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 - 40 minutter. I min ovn ble det 35 minutter.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.