Ingredienser

(Ca. 12 porsjoner)

Kake:  
6 egg 
1 ½ dl sukker 
100 g mørk kokesjokolade 
140 g hasselnøtter (kjørt fint i foodprosessor) 

Sjokoladeglasur: 
150 g Bremykt Original  
100 g kokesjokolade 
150 g melis 
1 egg 

Pynt:  
250 g friske bringebær 
Litt melis 

Litt Bremykt til smøring av form

Fremgangsmåte

En nydelig melfri dessertkake laget med kokesjokolade og hasselnøtter, toppet med sjokoladeglasur som igjen er toppet med friske og syrlige bringebær, trenger vi å si mer? Her er det bare å nyte hver munnfull!

Kake: 
Forvarm stekeovnen til 150 °C.  

Skill eggene, pisk stiv eggedosis av eggeplommer og sukker.

Smelt sjokolade på svak varme over vannbad, bland med nøttene og deretter inn i eggedosisen.

Pisk eggehvitene til stivt skum og bland forsiktig inn.

Ha røra i smurt springform (ca. 22 cm), stek på nederste rille 40-45 minutter, til kaka så vidt er gjennomstekt. Avkjøl. 

Sjokoladeglasur: 
Smelt sammen Bremykt og sjokolade. Rør inn melis og tilslutt egg. Ikke la blandingen koke.

Smør sjokoladeblandingen forsiktig utover kaka, la det gjerne renne litt over kanten.

Pynt med masse deilige bringebær og ett lett dryss melis.

Tips:
Hasselnøttene kan også males på kvern.