Ingredienser

(Ca.10 porsjoner)

Grunnoppskrift
320 g Bremykt Original, litt romtemperert
 
300 g sukker 
4 store egg 
2 dl melk 
500 g hvetemel 
3 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker

Litt Bremykt til smøring av form

Husk evt. ingredienser for de ulike variantene

Fremgangsmåte

Når det er mange sosiale sammenkomster kommer en grunnoppskrift man kan variere godt med. Denne vaniljekaken kan med enkle grep bli til en gulrot-, eple-, sitron- eller kokoskake.

Grunnoppskrift: Vaniljekake
Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Pisk Bremykt og sukker luftig og hvitt. Tilsett ett egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Tilsett vekselsvis melk og de tørre ingrediensene. Bland godt sammen og tilsett ønskelig smak.

Ha røra i smurt springform (ca. 26 cm) og stek på midterste rille. Steketiden varierer etter hvilken smak man tilsetter, gulrotkake og eplekake krever lengre steketid enn kokos og sitronkake. Bruk en kakepinne for å sjekke ved å stikke den i midten av kaka. Det skal ikke sitte igjen deig. Beregn 50-60 minutter steketid som et utgangspunkt. Legg over bakepapir mot slutten av steketiden.

Gulrotkake:
Tilsett ca. 4 dl finrevet gulrot og 1 ts kanel, bland inn i røra. Topp gjerne med ostekrem.

Eplekake:
Skrell og del 4 store epler i tynne båter, legg på toppen av røra, dryss over litt sukker og kanel. Server med for eksempel pisket krem, vaniljesaus eller fløteis.

Sitronkake:
Tilsett 4-5 ss presset sitron og litt finrevet skall. Ha over litt melisglasur før servering.

Kokoskake med sjokolade:
Tilsett 30 g Bremykt ekstra i røra, ca. 1 dl kokosmasse og 50 g revet kokesjokolade. Ha gjerne over litt sjokoladeglasur etter steking. Kanskje en ny favoritt?

Tips:
Dette er en stor kakerøre som fint kan deles på to mindre springformer