Ingredienser

(ca. 25 stk)

Deig:
1 ½ dl Bremykt Flytende  
6 dl helmelk  
1 pk (50 g) fersk gjær
Ca. 20 dl hvetemel
1 ts salt
1 beger Kesam Original
2 ss flytende honning

Pesto:
1 ½ dl Bremykt Flytende
1 stor potte basilikum
70 g pinjekjerner
2 fedd hvitløk, grovhakket
70 g parmesan, finrevet
Ca. 1 ss presset sitron
Ca. ½ ts salt 
Nykvernet sort pepper

1 egg + 1 ss vann (sammenvispet) til pensling.
Litt pinjekjerner til strø.

Forvarm ovnen til 200 ˚C, over og undervarme. Smør to stekebrett med Bremykt eller kle med bakepapir.

Fremgangsmåte

Grønt snurr som gjør utetiden enkel og smakfull. 

Deig:
Varm opp Bremykt og melk til det er fingervarmt, rør ut gjæren i væska og ha det i en miksebolle. Tilsett resten av ingrediensene, spe litt og litt med hvetemel, til deigen så vidt slipper bollen. Elt deigen ca. 5 minutter, dekk til med plastfolie og hev til dobbel størrelse i romtemperatur.

Pesto:
Ha basilikum, pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor, kjør raskt sammen. Tilsett Bremykt i en tynn stråle til du har en litt tykk pesto. Rør inn parmesan, smak til med sitron, salt og pepper.

Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut til et stort rektangel som deles på midten (eller kjevle ut to ganger). Fordel pestoen over, rull sammen til to pølser, del i ca. 3 cm tykke skiver og sett på stekebrett. Dekk til med kjøkkenhåndklede og etterhev ca. 15 minutter, eller til snurrene er luftige.  

Pensle med sammenvispet egg og vann, dryss over pinjekjerner.

Stek på midterste rille 12-15 minutter, eller til pestosnurrrene er gylne.

Tips:
Ha gjerne litt skinke og ost over pestoen før du ruller sammen, for en mer mettende pestosnurr.

Dersom du ikke har foodprosessor eller hurtighakke, kan man finhakke alle ingrediensene.

Sett gjerne snurrene tett i tett i en langpanne, beregne litt ekstra steketid.