Ingredienser

Saftige eplecupcakes med crumbletopping er superenkelt å lage og ikke minst er det supergodt!   

(10 store cupcake/muffinsformer)

  • 100 g Bremykt
  • 1 dl melk
  • 2 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Fyll:

  • 2 store epler (syrlige), delt i små terninger
  • 1 ss sukker
  • 1 ss malt kanel

Crumble:

  • 70 g Bremykt Steke og Bake
  • 40 g hvetemel
  • 70 g havregryn  
  • 50 g sukker
  • 75 smør
  • 1 ts malt kanel

Fremgangsmåte

Start med å lage crumble:

Del smøret i små terninger og smuldre sammen resten av ingrediensene. Sett til sides.

Eplecupcakes:

Skrell epler og del i små terninger. Bland sammen med kanel og sukker.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør, tilsett melk, kok opp og ha det kokende i eggedosisen. Rør lett sammen, sikt i mel og bakepulver. Rør godt sammen.

Fyll muffinsformene halvfulle med røre (bruk gjerne et litersmål med helletut), fordel eplene over, legg på en skje med røre og dryss over crumble.

Stekes ved 175 °C, på midterste rille, ca. 20 minutter, til cupcakene er gylne og gjennomstekt. Avkjøles på rist.

Tips:

Server gjerne med vaniljeis eller en fyldig vaniljesaus.