Ingredienser

Gir ca. 15 stk. eplesnurrer

Deig:
460 g mel 
40 g sukker 
2 ts vaniljesukker 
2 dl lunken melk 
25 g fersk gjær 
2 egg 
100 g Bremykt

Fyll:
80 g smeltet Bremykt  
100 g Brun farin 
6 g kanel 
3 epler (uten skall) finhakkes (med stavmikseren)

Fremgangsmåte

Varm melken. Den skal være lunken/fingervarm. Ha i det tørre og deretter det våte. Eltes i kjøkkenmaskinen i 10 - 15 minutter. 

Heves i en time. Eltes ut med litt mel. Kjevle til rektangel 40 x 50 cm sånn ca., eller annen størrelse om du skulle ønske det.  

Fyll: Smelt smøret. Skrell og finhakk eplene. Ikke lag mos, for den kan bli for bløt. Alt blandes og smøres utover den utkjevlede deigen, men ikke på et smalt felt av den ene langsiden av deigen. Denne siden skal binde hele rullen sammen. Rull deigen sammen fra langsiden du kunne smøre blandingen på, og skjær skiver i ønsket størrelse av rullen. 

Pensles med egg og etterheves i 15 minutter. Stekes på et bakepapirkledd stekebrett på 190 grader i 25 - 30 minutter. Nytes som de er eller med melis på toppen. Kan fryses. For best resultat bør det gjøres når den er fersk.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.