Ingredienser

(Ca. 12 porsjoner)

Kake:
125 g Bremykt Original
3 ½ dl helmelk
50 g gjær
1 stort egg
100 g sukker
Ca. 500-600 g hvetemel
¾ ts malt kardemomme
½ ts hornsalt 
1 egg til pensling
Litt smeltet Bremykt til smøring av springform

Fyll:
3 dl kremfløte
3 strøkne ss sukker
Evt. litt jordbær eller bringebærsyltetøy

Melisdryss til pynt

Fremgangsmåte

Fastelavn betyr egentlig kvelden før fasten, og er dagen som tradisjonelt åpnet den kristne fasten. I Norge blir fastelavn markert med pyntede bjørkeris og fastelavnsboller med krem og syltetøy. Ønsker du en ny vri, anbefaler vi fastelavnbollekake.

Fremgangsmåte:
Smelt smør, tilsett melk og varm opp til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken.

Ha i resten av ingrediensene. Hold av litt av melet og spe til en smidig deig.

Elt deigen smidig i kjøkkenmaskin eller for hånd, tilsett evt. litt mer hvetemel. Dekk til med plast, la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Ha deigen på melet bakebord, trill ut til 7 store boller. Legg først en bolle midt i en smurt springform (ca. 22-24 cm), fordel resten rundt. Dekk med plast og etterhev til bollene er luftige (ikke la de heve over kanten).

Sett stekeovnen på 200 °C.

Pensle med egg og stek bollekaka på midterste rille ca. 25-30 minutter eller til du hører en hul lyd når du banker forsiktig på bollene. Legg evt. over litt bakepapir under steking dersom kaka begynner å bli mørk. Avkjøl.

Pisk fløte og sukker til en myk krem. Del kaka i to og fyll med krem. Bruk evt. et par trepinner for ekstra støtte. Legg på toppen og dryss over melis. 

Tips:
Legg gjerne et lag med jordbær eller bringebærsyltetøy under kremen.