Ingredienser

Kakebunn:
200 g Bremykt 
400 g sukker  
2 ts vaniljesukker 
3 egg 
250 g mel 
2 ts bakepulver 
50 g bakekakao 
3 dl fløte 
1 dl melk 

Sjokoladekrem:
200 g romtemperert Bremykt 
300 g romtemperert kremost naturell 
500 g melis 
20 g bakekakao 
1 ts vaniljesukker 
2 ss sterk kaffe om du ønsker 

Sjokoladepynt:
100 g 70% smeltet sjokolade (eller mer om du skulle ønske dette) 

 

Fremgangsmåte

Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett ett og ett egg. Pisk godt mellom eggene. Deretter tilsettes det tørre (mel, bakepulver og kakao) og det våte (fløte og melk) om hverandre.

Røren fordele likt i to stk. former i str. 20 cm i diameter. Smør formene eller for innsiden (bunn og sider) med bakepapir og stek dem midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 - 45 minutter.

Avkjøles før kremen has på.

Pisk alt godt. Ha på kaken. Sett kaldt

Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøle den litt. Helles over kald smørkrem. Jeg anbefaler å bruke en sprøytepose til dette, for da har du mer kontroll på sjokoladen.

Toppes med friske bringebær, og ev. litt sjokoladebrekk.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.