Ingredienser

(ca. 45 stk.)

Sjokoladekake:
1 ½ dl Bremykt Flytende (ev. Bremykt Original eller Mykere)
3 egg
3 dl sukker
4 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ dl melk
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao

Sjokoladekrem:
125 g Bremykt Original romtemperert
200 g melis
200 g kremost naturell
Ca. 3 ss O´boy
Ca. 2 pk hvit fondant
1 pk. sort fondant 
Pinner (ev. papirsugerør som klippes til passe størrelse)
Ev. smeltet kokesjokolade

Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, over og undervarme.
Smør en springform (ca. 24 cm) med Bremykt.

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland de tørre ingrediensene og sikt over, vend inn vekselsvis med melk og smeltet Bremykt. Bland sammen til en glatt røre og ha i springformen. Stek på midterste rille ca. 30 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen smuler. Avkjøl og smuldre.

Sjokoladekrem:
Pisk smør, kremost og melis sammen. Ha i kakaopulver. Pisk alt godt sammen til en luftig krem.

Bland sjokoladekrem og sjokoladekakesmuler. Sett kjølig ca. 15 minutter, trill til små kuler. Stikk inn en pinne (dypp ev. tuppen i smeltet sjokolade slik at det fester seg bedre) og sett i fryseren til kulene er faste og fine. Kjevle ut den hvite fondanten til ønsket tykkelse, stikk ut rundinger med et kjøkkenglass og kle kulene. Pynt med sort fondant som er kjevlet tynt og skåret i «fotballmønster».  

Tips:
Her kan man fint bruke andre typer kakebunner etter ønske.
Dersom man ikke ønsker å bruke fondant kan man dyppe kulene i hvit sjokolade og tegne på mønster med smeltet kokesjokolade.