Ingredienser

(Nok til ca. 20 porsjoner)

100 g Bremykt Original, smeltet
500 g bokhvete
Ca. 6 dl eplejuice evt. vann
100 g havregryn, rug og quinoa  
150 g mandler, grovhakket
100 g gresskarkjerner
60 g sesamfrø
20 g chiafrø
1 ½ ts malt ingefær
1 ½ dl lønnesirup
50 g tørket mango i små terninger

Fremgangsmåte

Bland bokhvete og eplejuice (slik at det dekker) og la det stå minst seks timer, gjerne natten over.

Sil av væsken og fordel bokhvete på et stekebrett. Stek det ved 150 °C, på midterste rille, ca. 30 min til det meste av væsken er fordampet. Ha det i en bolle og bland sammen med resten av ingrediensene, utenom mango.

Sett stekeovnen på varmluft 150 °C.

Fordel frokostblandingen på to stekebrett kledd med bakepapir og la det stå i ovnen 30-40 minutter, til blandingen er gyllen og sprø. Rør litt i blandingen av og til. Avkjøl, bland inn mango. Spis frokostblandingen med melk, biola eller yoghurt. Friske bær og litt frukt smaker alltid godt til.

Tips:
Bokhvete kan erstattes med store havregryn (trenger ikke bløtlegging)

Bruk gjerne andre typer nøtter og frø som f.eks. hasselnøtter, valnøtter og solsikkekjerner. Tørket mango kan erstattes med tørket aprikos, ananas, banan eller tørkede bær etter ønske. 

Ha frokostblanding i en liten boks, så har du sunn snacks gjennom dagen.