Ingredienser

(12-16 porsjoner)

250 g Bremykt Original, smeltet
6 dl grovrevet gulrot
6 store egg
3 dl sukker
3 dl sammalt hvete fin
3 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 dl rosiner
1 dl grovhakkede hasselnøtter

Litt smeltet Bremykt til smøring av springform

Melisglasur og kokosmasse til pynt

Fremgangsmåte

Dette er en nydelig og litt annerledes gulrotkake med rosiner og hasselnøtter. Den røres raskt sammen for hånd og kan fort bli en favoritt på repertoaret. Slik lager du den:

Forvarm ovnen til 200 °C.  

Riv gulrøttene grovt, bland inn smør, sukker og egg. Rør godt, sikt over mel, bakepulver, kanel og vaniljesukker. Tilsett rosiner og nøtter. Bland godt sammen og ha røra i en smurt form (24-26 cm) og stek på midterste rille, ca. 30 min. Bruk gjerne en kakepinne for å sjekke om kaka er helt gjennomstekt. 

Pynt kaka med melisglasur og kokos. Melisglasur lager du enkelt ved å blande melis med bittelitt vann til en litt tykk konsistens.

Tips:
Bruk gjerne andre typer nøtter i kaka, som for eksempel mandler eller valnøtter.