Ingredienser

(8-10 porsjoner)

Rullekake: 

3 store egg

125 g sukker

50 g potetmel

1 ts bakepulver

1 ½ ts vaniljesukker

Hvit sjokoladekrem:

100 g Bremykt Original, litt romtemperert

180 g melis

2 eggeplommer

120 g hvit sjokolade, smeltet

3 ss finhakkede valnøttkjerner 

125 g friske bringebær

Pynt:

2 dl Tine Kremfløte

3 ss sukker

200 g friske bringebær, jordbær og blåbær

Litt revet hvit sjokolade

Melisdryss

Fremgangsmåte

Hipp Hipp Hurra! Rullekake bakes på få minutter og passer selvsagt på en av de store festdagene i året, i alle fall når den er fylt med hvit sjokoladekrem og pyntet med krem og friske bær.  

Rullekake:

Sett stekeovnen på 225 °C, kle en liten langpanne med bakepapir. Dryss sukker på bakepapir til rulling etter steking.

Pisk egg og sukker til ekstra luftig eggedosis. Sikt sammen potetmel, bakepulver og vaniljesukker, løft det inn i eggedosisen med en slikkepott. Fordel røra i langpanna og stek på midterste rille 6-8 minutter, til kakebunnen er lys gul. Hvelv den straks over på sukkerstrødd papir og avkjøl.

Lag fyllet: 

Smelt sjokoladen på svak varme over vannbad. Visp sammen smør og melis til en luftig krem, tilsett eggeplommer, pisk litt videre før du tilsetter smeltet sjokolade og hakkede nøtter. Smør sjokoladekremen utover på den avkjølte bunnen. Rull forsiktig sammen, med skjøten ned. La papiret ligge rundt rullekaka, sett kjølig frem til servering.  

Rett før servering: 

Ta av papiret. Pisk sammen fløte, sukker og vaniljesukker. Ha i sprøytepose med rund tipp og sprøyt et fint mønster på toppen av kaka. Pynt med friske bær, sjokolade og et lett melisdryss.

Tips: 

Varier gjerne med andre typer bær eller frukt.

Pensle litt smør under bakepapiret, da holder det seg lettere på plass i langpanna.