Ingredienser

Gulrotkake:
5 egg 
400 gr sukker 
2 ts vaniljesukker 
50 g Creme Fraiche 
2 ts kanel 
3 ts ingefær (krydder) 
1 ts kardemomme 
1 ts bakepulver 
2 ts natron 
350 gr hvetemel 
250 gr smeltet Bremykt 
400 gr revet gulrot

Krem:
1 dl kremfløte 
0,75 dl melk (jeg brukte skummet melk) 
25 g mel 
200 g melis 
1 ts vaniljesukker 
100 g romtemperert Bremykt 
200 g romtemperert Philadelphia 
1 ts kanel 

Fremgangsmåte

Denne gulrotkaken er tilsatt litt ekstra krydder for julestemningen sin del. For enda mer julestemning, kan både nøtter og tørket frukt tilsettes.

Gulrotkake:
Kaken kan lages i en springform på 24 cm, eller i en liten langpanne som er ca. 30 x 40 cm.

Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis. Pisk inn creme fraiche. Tilsett resten av det tørre vekselsvis med smeltet Bremykt. Tilsett revet gulrot til slutt.

Legg bakepapir i bunnen av formen. Kaken er stekt midt i ovnen på 180 grader. Steketiden varierer etter hvilken form du bruker. Om du velger en liten langpanne, blir steketiden ca. 40 minutter. I en springform er steketiden lenger, og denne kaken var i ovnen i en time og 10 minutter.

Krem:
Til kremen koker du opp kremfløte, melk og mel. Dette skal bli en tykk blanding. Rør godt over den varme platen noen minutter. Avkjøl denne blandingen i kjøleskapet.

Når dette er avkjølt piskes det sammen med melis, vaniljesukker, Bremykt, ost og kanel.

Tips fra Tove Holter: Kaken blir bedre dag for dag, og vi synes den er best når den har romtemperatur :)

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.