Ingredienser

Hamburgere:
(holder til ca. 3 av hamburgerbrødene i neste oppskrift)

400 g karbonadedeig 
5 ss Bremykt Flytende 
en neve hakket frisk gressløk (andre urter og krydder etter ønske) 
en neve hakket frisk koriander 
salt og pepper 

Ovnsbakte poteter: 
poteter ønsket mengde (lurt å lage mye så du har til dagen etterpå også)
Bremykt Flytende til pensling
ønsket krydder 

Sprøstekt bacon: 
tørrsaltet bacon
Bremykt Flytende

Fremgangsmåte

Hamburgere:
Form hamburger til ønsket størrelse. Lag dem gjerne så flate som mulig. De vil uansett trekke seg sammen og dermed bli litt tykke/høye når de stekes. Stek i Bremykt Flytende til de er gjennomstekte. Serveres med hamburgerbrød og det tilbehøret du foretrekker. Her er det salat, tomat, løk og sprøstekt bacon som gjør susen.

Tips: Om du er usikker på om du har krydret nok, kan du steke en liten bit av karbonadedeigen først for å smake deg fram.

Ønsker du også å servere sprøstekt bacon til burgeren din, kan du steke dem i ovnen sammen med potenene.

Ovnsbakte poteter:
Skjær potetene i båter. Ha Bremykt Flytende og ønsket krydder i en bolle. Putt potetene oppi og bland godt til potetene er dekt med Bremykt Flytende og krydder. Fordel potetbåtene deretter utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Stek lenger om de ikke er gjennomstekte. Steketiden avhenger av størrelsen på potetene.

Sprøstekt bacon:
Fordel tørrsaltet bacon utover et bakepapirkledd stekebrett. Pensle baconet med litt Bremykt Flytende (joda, smør på flesk kan være lurt). Dekk dette med et nytt bakepapir og stek i ovnen sammen med potetene.

Tips: Å dekke baconet med bakepapir opplever jeg som lurt med tanke på stekeosen. Det blir mindre stekeos om jeg gjør det sånn.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter