Ingredienser

130g Havregryn

300g Skummet kulturmelk

300g Skummet melk
 
160g Egg
 
100g Smeltet Bremykt
 
40g Sukker
 
5g Natron
 
4g Kardemomme
 
2g Salt
 
2g Vaniljesukker
 
200g Siktet hvetemel

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir virka 10 vaffelplater, og er enkel å lage.

Havregryn, skummet kulturmelk og skummet melk blandes sammen. La det svelle i cirka 30 minutter. Deretter visper du sammen følgende ingredienser i en ny bolle:

Egg, smeltet smør, sukker, natron, kardemomme, (eller 5 stk nymalte kjerner av grønn kardemomme) salt, vaniljesukker (eller frøene fra ½ vaniljestang).

Når disse ingrediensene er vispet sammen, kan de blandes med havregrynsblandingen. Til slutt blander du inn siktet hvetemel (cirka 200 gram) til du får en passe tykk røre.

La røren svelle i 15-20 minutter før du steker vaflene. Serveres gjerne med nyrørt jordbærsyltetøy og Sæter-rømme.

Kilde: vielskerdeig.no