Ingredienser

(Ca. 16 stk)

5 dl helmelk 
50 g Bremykt Original  
Ca. 400-500 g hvetemel  
1 egg 

Bremykt, sukker og kanel til smøring av lefsene

Fremgangsmåte

Norge har lange lefsetradisjoner og det finnes utrolig mange varianter. Her er oppskrift på en lefse du kan steke i panne og som ikke trenger bløting. Det er bare å ha kaffen klar! 

Varm melken til ca. 80 grader (må ikke koke, da blir deigen og lefsene seige). Smelt Bremykt i melken.

Tilsett hvetemel og egg. Kna til en smidig deig og trill ut til ca. 16 like store boller. Dekk til med plastfilm og kjevle ut med en gang, til runde leiver som passer en litt stor stekepanne. Ha godt med mel på bakeunderlaget.

Stek lefsene på høy varme, dette går raskt så her gjelder det å følge med så ikke lefsene blir brent. Smør lefsene med Bremykt, strø over sukker og kanel, rull sammen og server.

Tips:
Dryss gjerne over et lag med revet brunost på lefsene.  

Lefsene smaker best samme dag som de lages.