Ingredienser

6 dl H-melk                                  
1 kg hvetemel              
150 g sukker                                  
10 g salt                              
7 g kardemomme         
1 stk egg    
50 g gjær                                       
150 g Bremykt                              
                         
Om du ønsker å lage rosinboller, legges 250 g rosiner i 250 g vann og lar det trekke. Tilsett rosinene i deigen helt til slutt når den er ferdig eltet.

Fremgangsmåte

Vei opp alle ingredienser. Melk og Bremykt skal brukes rett fra kjøleskapet, men de resterende råvarene bør være romtemperert.
 
Bland alle de tørre ingrediensene, gjær, egg og nesten all melken i en kjøkkenmaskin, og elt til en smidig deig. Ved å holde igjen litt av melken kan man justere konsistensen på deigen i elteprosessen.
 
Elt deigen på sakte fart i 10 minutter, før du skrur opp farten og elter deigen videre til den er smidig og blank i overflaten. Når du kan trekke en tynn «tyggegummi-aktig hinne» av deigen uten at den revner er glutennettet godt utviklet og deigen ferdig. Tilsett Bremykt litt etter litt, til alt er blandet inn. Når du ser at deigen er enda smidigere og blankere i overflaten, er den ferdig.
 
Hev deigen til dobbel størrelse.
 
Bruk vekt til å dele opp deigen i like store emner, gjerne på 60-80g, alt etter hvor store du ønsker dem. Form deigemnene til runde boller, og hev videre på kjøkkenbenken tildekket til de får ca dobbel størrelse igjen.
 
Stek på 200 grader i 10-15 minutter. Dette vil variere etter størrelse på emnene og fra ovn til ovn.