Ingredienser

300 g smeltet Bremykt
300 g 70% sjokolade (eller annen type om ønskelig)
150 g dadler uten stein
4 egg
300 g brun farin (den fuktige typen)
3 ts vaniljesukker
1 ss kanel
150 g mel
1/2 ts bakepulver
100 g tranebær (bløtlagte)
120 g usaltede pistasjnøtter
250 g marsipan i biter

Fremgangsmåte

Legg de tørkede tranebærene i bløtt i ca. 30 minutter før du begynner.
 
Smelt Bremykt, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet.
 
Kjør dadlene i stavmikser, eller foodprosessor, til du får en daddelmasse som lett kan blandes inn i røra.
 
Pisk egg, brun faring og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett kanel, mel og bakepulver og pisk inn daddelmassen.
 
Del marsipanen i biter og hakk opp nøttene. Når røra er klar røres deretter tranebær, pistasj og marsipan inn for hånd. Om du ønsker, kan du vente med marsipanen til røra er fordelt i formen. Da kan du trykke marsipanbitene ned i røra.
 
Stekes i en bakepapirkledd form i størrelsen 30 x 40 cm, på 175 grader i ca. 30 minutter.