Ingredienser

(15-20 stk

200 g Bremykt Original 
2 ½ dl kefir  
10 dl hvetemel 
2 ts hornsalt  
2 dl sukker

Fremgangsmåte

Hvorfor ikke invitere store og små til julekakeverksted, hvor en av kakeslagene er hvite kakemenn. Kakene har en helt særegen smak og konsistens. Ofte rekker man ikke å legge de i kakeboksen før de på magisk vis er borte. 

Smelt Bremykt, avkjøl litt og bland inn kefiren. Bland hvetemel, hjortesalt (hornsalt), sukker og sikt i. Rør godt sammen. Pakk deigen inn i plastfilm og sett kjølig minst en time. 

Forvarm stekeovnen til 175 °C.  

Kjevle deigen ut på melet bakebord, til den er ca. ½ cm tykk. Stikk ut pepperkakefigurer etter ønske, store og små. Legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek kakene på midterste rille 6-7 minutter til de er lys gylne. Avkjøl på rist.    

Tips:  
Dypp pepperkakeformene i litt mel mellom hver gang du stikker ut, da henger ikke deigen så lett på formene.  

Dersom du ønsker å dekorere kakene bruk en liten pensel eller tannpirker som du dypper i konditorfarge.