Ingredienser

(Ca. 24 stk)

Hvetedeig:  
150 g Bremykt Original 
6 dl helmelk 
75 g fersk gjær  
2 dl sukker 
½ ts salt 
1 ½ ts kardemomme  
Ca. 1 kg hvetemel 

Fyll:  
100 g Bremykt Original, romtemperert 
1 ½ ss malt kanel  
5 ss sukker

Fremgangsmåte

Kanelboller går aldri av moten. I anledning kanelbollens dag viser vi deg hvordan du kan lage knuter som virkelig imponerer når de serveres.

Varm opp melk til det er fingervarmt (ca. 37 °C). Rør ut gjæren i litt av den lunkne væska. Bland sammen med resten av ingrediensene (hold av litt mel til justering av deigen), utenom Bremykt. Elt godt sammen i en kjøkkenmaskin.

Tilsett litt og Bremykt, elt sammen til alt er blandet godt inn i deigen og den er smidig og glatt. Dekk med plastfilm og sett til heving på et lunt sted, til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time.  

Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, (ca.30 cm bredt) ca. 1 cm tykt. Smør over fyllet.

Brett deigen i to, på langs. Skjær remser på ca. 2 cm på langs (den korteste enden). Tvinn hver remse og legg endene over hverandre i kryss. Ta den ene enden og legg under knuten og opp i midten (se bildet).  

Sett knutene på bakepapirkledd stekebrett, dekk med klede og la det etterheve til bollene er luftige.  

Forvarm stekeovnen til 225 °C. Stek kanelknutene på midterste rille 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:  
Dersom du ønsker vanlige kanelsnurrer rull deigen sammen til en lang pølse og del deigen i ca. 2 ½ cm emner. 

Dersom du vil korte ned på hevetiden kan du lage kanelknuter etter «gamle metoden», smelt Bremykt, tilsett melk og varm opp til det er fingervarmt. Elt inn resten av ingrediensene.