Ingredienser

(8 -10 porsjoner)

150 g Bremykt Original 
1 ½ dl sukker 
2 store egg 
1 ½ dl lys sirup 
3 dl hvetemel 
5 ss kakao 
1 ss vaniljesukker 
¼ ts salt 
½ ts bakepulver

Litt Bremykt til smøring av form

Til servering:
Ca. 5 dl popkorn (ferdig poppet) 
Litt salt karamellsaus (fås kjøpt ferdig)  

Fremgangsmåte

Vi feirer Sveriges nasjonaldag med en klassiker, nemlig en kladdkaka, her servert med karamellsaus og popkorn for ekstra fest.

Forvarm stekeovnen til 180 °C. 

Smelt Bremykt, rør inn sukker, lett piskede egg og sirup.

Bland det tørre i en bolle og sikt ned i det våte. Rør godt sammen til en glatt røre og ha i en smurt springorm (ca. 22 cm), kledd med bakepapir i bunn. Stek kaka på midterste rille 15-18 minutter. Kjernen skal være litt bløt og kladdede (test gjerne med en kakepinne). Avkjøl.

Server med popkorn og salt karamellsaus.

Tips:
Kaken kan også serveres med litt pisket krem eller vaniljeis.