Ingredienser

(Ca. 10 porsjoner)

Bunn:
200 g mandler 
200 g melis 
1 ts bakepulver 
5 eggehviter (fra store egg) 

Eggekrem: 
4 eggeplommer 
1 ½ dl kremfløte 
120 g (2 dl) melis  
1 ts vaniljesukker 
100 g Bremykt Original, romtemperert   

50 g mørk sjokolade til pynt 
Bremykt til smøring av kakeform 

Fremgangsmåte

Dette er en oppskrift på en nydelig klassisk mandelkake pyntet med eggekrem og sjokolade. Nam!

Bunn:  
Forvarm stekeovnen til 180 °C.  

Mal mandlene på kvern eller bruk foodprosessor (hvis mandlene ikke blendes helt fine gir det en ekstra krønsj til kaka). Bland inn melis og bakepulver. Pisk eggehvitene stive, vend inn i mandelblandingen.

Kle bunnen av en springform (ca. 24 cm) med bakepapir, smør kantene med Bremykt. Fordel røra forsiktig utover så den beholder mest mulig luft og stek på midterste rille 25-30 minutter. Avkjøl.  

Eggekrem:  
Rør sammen eggeplommer, fløte, melis og vaniljesukker i en liten kjele. Varm opp eggemassen under omrøring, ta kjelen av platen når kremen tykner. Den må IKKE koke. Avkjøl kremen.  

Rør Bremykt mykt i en bolle med en visp, tilsett litt og litt eggekrem under kraftig pisking. Fordel kremen over toppen av den avkjølte nøttebunnen.  Pynt gjerne med revet sjokolade.

Tips:  
Mandler kan fint erstattes med hasselnøtter.