Ingredienser

100 g Bremykt Original
7 ½ dl helmelk
50 g fersk gjær
1150-1200 g hvetemel
1 ts salt 

Litt Bremykt Original til smøring av stekebrett
Egg til pensling
Valmuefrø

Fremgangsmåte

Helt vanlige klassiske rundstykker, laget med kjærlighet og servert med syltetøy og brunost, det er godt det! Ja faktisk, kanskje det beste som finnes!

Smelt smør, tilsett melk og varm til det er fingervarmt. Smuldre gjær i en bakebolle, tilsett melk og rør til all gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken og de tørre ingrediensene. Elt deigen til den slipper bollen, tilsett evt. litt mer hvetemel. Dekk med plast og sett til heving på et lunt sted, til dobbel størrelse. Ha deigen på melet bakebord, del deigen til like store emner, trill ut til boller. Legg de på smurt stekebrett, dekk med plast og la de etterheve ca. 15 min.

Sett stekeovnen på 225 °C.                                            

Pensle rundstykkene med lett vispet egg, dryss over valmuefrø og lag et lite snitt på toppen med en skarp kniv. Stekes midt i ovnen 10-12 min, til de er gylne. Avkjøl på rist.  

Tips:

Erstatt gjerne valmuefrø med gresskarkjerner eller havregryn.  

Rundstykkene egner seg godt til frysing.