Ingredienser

(ca. 22 krumkaker)

2 egg
sukker (like mye sukker som eggene veier)
smeltet Bremykt (like mye som eggene veier)
mel (halvparten av det eggene veier)
potetmel (halvparten av det eggene veier)
2 ss kremfløte

Fremgangsmåte

Start med å veie de to eggene, uten skall. Innholdet av sukker, Bremykt, mel, og potetmel avhenger av vekten på eggene. 

Hvis eggene dine for eksempel veier 118 gram, må sukkeret også veie 118 gram. Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis.

Pisk deretter mel og potetmel (59 gram av hver dersom eggene dine veier 118 gram) inn i eggedosisen. Til slutt pisker du inn smeltet Bremykt, (like mye som eggene veier), samt 2 ss kremfløte.

La røren stå kjølig i ca. 30 minutter før steking.

Har du et jern som må pensles, er det viktig å gjøre dette før steking. Ha ca. 1 ss røre i jernet for hver krumkake. Med en gang krumkaken tas ut av jernet, bruker du en krumkakekrummer, eller enden på en stekespade eller sleiv, til å rulle krumkaken rundt. Avkjøl.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter