Ingredienser

(Ca. 10 porsjoner) 

Krydderkake:  
250 g Bremykt Original 
500 g sukker 
70 g gojibær (evt. rosiner) 
½ ts hvit pepper 
2 ts kanel 
1 ts nellik 
1 ts kardemomme 
5 dl vann 
500 g hvetemel 
2 ts natron 
2 egg

Sitronkrem:   
200 g Bremykt Original, romtemperert 
300 g melis  
150 g kremost naturell, romtemperert 
1 ts finrevet sitron skall 
4 ss presset sitron

Hakkede hasselnøtter til pynt 

Litt Bremykt til smøring av brødform på ca. 2 liter

Fremgangsmåte

En klassisk krydderkake vekker gode minner hos mange av oss, her i en litt ny drakt med gojibær og sitronkrem. 

Krydderkake: 
Forvarm stekeovnen til 180 °C.  

Ha sukker, gojibær, krydder og vann i en kjele, la det småkoke i ca. 7 minutter.  

Ta av varmen, tilsett Bremykt mens laken er varm. Avkjøl litt og ha i hvetemel, natron og egg.

Ha røra i en godt smurt brødform (ca. 2 liter). Stek krydderkaka på midterste rille, 30-40 minutter. Test gjerne med en kakepinne. Avkjøl kaka litt i forma før den avkjøles helt på rist.   

Sitronkrem: 
Pisk Bremykt og melis til det er hvitt og luftig (6-7 min).

Visp kremosten i en bolle og tilsett. Bland alt raskt sammen til en myk krem. Ikke visp for lenge.

Tilsett sitronsaft og skall.

Ha kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt frem og tilbake over kaka, eller lag mønster etter eget ønske.

Dryss over hakkede hasselnøtter.

Tips: 
Dersom du oppbevarer kaken godt innpakket (da uten sitronkrem) og kjølig holder den seg saftig i flere dager.