Ingredienser

(Ca. 35 stk)

100 g Bremykt Original 
2 egg 
2 dl sukker 
180 g hvetemel  
1 ½ ts bakepulver 
1 ts vaniljesukker 
1 dl fløte 
50 g lys eller mørk kokesjokolade

Pynt:  
Melisglasur, melis og vann blandet til tykk glasur 
Kakestrøssel eller smågodt 
Friske bær

Fremgangsmåte

Noe å feire på tampen av sommerferien? Her er oppskrift på mini vaniljemuffins med sjokolade.

Forvarm stekeovnen til 180 °C.   

Smelt Bremykt og avkjøl litt. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Bland inn vekselsvis det tørre og det våte, vend inn revet sjokolade tilslutt. Fyll røra i små muffinsformer, stek på midterste rille 8 -10 minutter til muffinsene akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.  

Pynt med melisglasur og din favoritt pynt, enten det er kakestrøssel, friske bær eller noe digg fra smågodthylla 

Smelt smør og avkjøl det, eller la det mykne i romtemperatur. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og sitronskall og bland det deretter i eggedosisen. Ha i smør og melk. Rør sakte til røren er jevn og glatt, og ha den i muffinsformer. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225˚C i ca. 10 min. Avkjøles før pynting.