Ingredienser

(12-14 porsjoner) 

Mørk sjokoladekake:  
200 g Bremykt Original  
200 g mørk kokesjokolade 
4 egg 
250 g sukker 
150 g hvetemel  

Litt Bremykt til smøring av springform (ca.26 cm) 

Daimis: 
3 eggeplommer 
50 g sukker  
3 dl kremfløte, pisket til krem 
1 dobbel Daim + 1 Daim til å drysse over isen. 
1 ss sterk kaffe (kald) 

Pynt: 
1 dobbel Daim

Fremgangsmåte

I romjulen etter en god middag er det alltid godt med en søt avslutning. Her er en knasende god kake man kan ha på lur i fryseren.

Sjokoladekake:
Forvarm stekeovnen til 175 °C.  

Smelt Bremykt og sjokolade i en kjele på svak varme.

Skill egg, pisk eggehvitene stive. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Bland vekselsvis smeltet sjokolade og hvetemel inn i eggedosisen. Vend tilslutt inn eggehvitene. Ha røra i smurt form og stek på nederste rille ca. 30-35 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke henge igjen deig. Avkjøl på rist.

Daimis 
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis, vend inn krem og Daim kuttet i mindre biter. Rør tilslutt inn kaffe. Ha blandingen over den avkjølte kakebunnen, dryss over litt ekstra Daim og sett i fryseren natten over. Pynt med Daim kuttet i litt store biter.

Tips: 
Ta kaka ut fra fryseren og sett den i kjøleskapet en stund før servering, slik at isen får en god konsistens.