Ingredienser

(Ca. 25 stk 

 

Sveler:   

150 g Bremykt Original, smeltet

4 store egg

250 g sukker

1 liter kulturmelk

500 g hvetemel

2 ts natron

 

Smørkrem: 

190 g Bremykt Original, romtemperert

125 sukker

75 g melis

 

Fremgangsmåte

Helt siden tidlig på 1970 tallet startet ferjeselskapet MRF å servere sveler om bord på sine overfarter som knytter sammen samfunnene i Møre og Romsdal. Nå lages og serveres det sveler over det ganske land. Her er vår variant servert med nydelig smørkrem.  

Slik lager du sveler:  

Pisk sammen egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis. Tilsett Bremykt og kulturmelk. Rør forsiktig rundt.

Bland inn litt og litt hvetemel og helt tilslutt natron.

La røra svelle 10-15 minutter, stek sveler i panne eller på takke ved middels sterk varme. Bruk gjerne litt Bremykt under steking. Svelene skal være ca. 18 cm brede.  

 

Slik lager du smørkrem: 

Pisk sammen Bremykt, sukker og melis på høy hastighet, til en luftig krem. Dette tar ca. 4 minutter. Server ved siden av svelene.  

 

Tips til tilbehør:   

Brunost, rømme, syltetøy, sukker og Bremykt Original.