Ingredienser

(Ca. 30 stk)

80 g Bremykt Original

4 ½ dl vann

25 g fersk gjær

550 g hvetemel

½ ts salt

Litt Bremykt til smøring av stekebrett

Topping:

100 g Bremykt Original

4 fedd hvitløk

1 ss frisk oregano, finhakket

1 ss frisk timian, finhakket

4 ss revet parmesan 

Fremgangsmåte

Myke nybakte brødpinner med hvitløk, urter og parmesan smaker nydelig til salat, grillmat, suppe eller som enkel snack vedsiden av godt drikke.

Brødpinner:Smelt smør, tilsett vann og varm opp til det er fingervarmt, rør ut gjæren, tilsett mel og salt. Elt godt sammen. Dekk med plast, hev til dobbel størrelse på et lunt sted. Sett stekeovnen på 225 °C.

Ha deigen på melet bakebord. Trill ut tynne pølser av deigen, snurr dem litt rundt, legg på smurt stekebrett og etterhev ca. 10 minutter eller til de er luftige.

Topping: Smelt smør, presset hvitløk og urter. Pensle over med halvparten av smørblandingen. Stek brødpinnene på midterste rille, 6-8 min eller til de er gylne. Ta ut av ovnen, pensle over med resten av smøret og dryss over parmesan. Serveres samme dag, og aller best er de lune.

Tips:

Friske urter kan erstattes med tørkede. 1 ss frisk tilsvarer 1 ts tørket.