Ingredienser

(10-12 store)  

Cupcakes:  
150 g Bremykt Original  
150 g kokesjokolade 
2 store egg 
2 dl sukker 
4 dl hvetemel 
2 strøkne ts bakepulver 
1 strøken ts salt 
3 ss kakao 
1 ss ekte vaniljesukker 
1 dl helmelk 

Rød frosting:
150 g Bremykt Original (romtemperert) 
150 g melis 
1 ts vaniljesukker 
200 g kremost, naturell (romtemperert) 
75 g hvit sjokolade, smeltet over vannbad 
Litt rød gelèfarge 

Mini marshmallows

Hvite muffinsformer, gjerne litt tykke med kant

Fremgangsmåte

Endelig er det jul igjen! La oss feire med deilige sjokoladecupcakes pyntet som en nisselue. 

Cupcakes: 
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Sett muffinsformer klart i muffinsbrett. 

Smelt Bremykt og sjokolade på svak varme over vannbad. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, bland inn vekselsvis de tørre og våte ingrediensene.

Fyll formene litt under ¾ fulle. Stek kakene på midterste rille ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Rød frosting: 
Pisk Bremykt, melis og vaniljesukker til det er lyst og luftig. Tilsett smeltet sjokolade og kremost. Pisk sammen til kremen er luftig og ha i konditorfarge til kremen har en dyp rødfarge. Ha frostingen i en sprøytepose uten tipp. Begynn i kanten på cupcakene og lag en snurr som blir mindre og mindre slik at det danner en nisselue. Pynt med marshmallows.

Tips:  
Lag gjerne minicupcakes. Klipp minimashmallows i to til pynt på nisseluene.