Ingredienser

Bunnen:
150-170 g pepperkaker
80 g smeltet Bremykt
20 g lys sirup
1 klype salt
 
Ostemassen:
6 plater gelatin
2 dl kremfløte
300 g vaniljekesam
300 g kremost naturell
200 g brun farin
2 ts vaniljesukker
3–4 ss kokvarmt vann

Fremgangsmåte

Knus pepperkakene med stavmikser, og smelt Bremykt sammen med sirupen. Bland dette godt sammen med saltet.
 
Fordel massen i bunnen av kakeformen. Bruk gjerne en potetstapper for et jevnt resultat. Settes kaldt mens ostemassen lages.
 
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
 
Ha kremfløte, vaniljekesam, kremost, brun farin og vaniljesukker i en bolle og pisk først på svak hastighet. Dette for at sukkeret skal få tid til å løse seg opp før hastigheten økes, og massen blir luftig og til krem.
 
Klem vannet av gelatinen, ha den i en kopp el.l. før du har kokvarmt vann over og rører godt til gelatinen er oppløst. Trenger du mer vann, har du i litt til.
 
Gelatinvannet helles i ostemassen i en tynn stråle mens mikseren går på rask hastighet.
 
Fordel ostemassen over kjeksbunnen i formen og sett kaldt. Avkjøles et par timer, til den stivner.
 
Tips: Lag rød gele som du heller over kaken før den stivner. Pynt med rød saus og pepperkaker!