Ingredienser

(80-100 pepperkaker)

Pepperkaker
150 g Bremykt Original, litt romtemperert
5 dl sukker
2 dl sirup
2 dl vann
1 ½ l hvetemel
2 ts ingefær
2 ts nellik         
2 ts kanel
½ ts malt sort pepper
2 ts natron 
Bakepapirkledd stekebrett 

Melisglasur/Royal icing:
2 eggehviter
1 ss presset sitron
Ca. 7-8 dl melis

Fremgangsmåte

Dette er en hurtig oppskrift på pepperkakedeig, som du kan bruke samme dag som du lager den. Er ikke det kjekt kanskje, i disse travle førjulstider!

Pepperkaker
Pisk smør og sukker hvitt og luftig, bland inn sirup og vann.

Tilsett resten av ingrediensene, bland godt sammen. Deigen skal være litt klissete. Pakk den inn i plast og la den deigen stå kjølig minst en time.

Sett stekeovnen på 200 °C.

Ha deigen på melet bakebord, kjevle deigen litt tynn og stikk ut 24 figurer etter ønske. Lag et lite hull øverste på pepperkakene med sugerør. Legg pepperkakene på stekebrett og stek på midterste rille 5-7 minutter til de er gylne. Avkjøl.

 

Melisglasur
Pisk sammen eggehviter og sitron til det begynner å stivne, spe med melis til du har en litt tykk glatt glasur du enkelt kan sprøyte.

Ha glasuren på en sprøytepose med liten rund tipp eller i et kremmerhus. Pynt pepperkakene etter ønske. Husk nummer! Træ gjennom trå og heng opp pepperkakekalenderen.

 

Tips:
Aller enklest er det om du bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp og bytter til eltekrok når du tilsetter mel.