Ingredienser

(ca. 40 pepperkaker)

80 g mørk sirup
150 g sukker
0,5 dl kremfløte
150 g Bremykt
350 g mel
1 ts kanel
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt sort pepper
1 ts natron
1 eggeplomme

Fremgangsmåte

Smelt sirup og sukker i kremfløten. Når sukkeret er smeltet tas kjelen av varmen og Bremykt røres inn litt og litt.

Bland karamellen med det tørre (mel, kanel, ingefær, pepper og natron) og elt godt. Elt inn egge­plommen til slutt. Ønskes en sterkere smak kan mengden krydder økes litt. Smak deg frem. Sett deigen kaldt til neste dag.

Bruk lite mel når deigen kjevles ut for å lage pepperkakene. Pepper­kakene stekes på en bakepapirkledd stekeplate midt i ovnen på 170 grader i 8– 10 minutter.

Steketiden avhenger av hvor tykke pepperkakene er, og hvor sprø eller myke man ønsker dem.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.