Ingredienser

(6-10 porsjoner)

Pistasjmarengs:

3 store eggehviter, romtempererte

2 dl sukker 

En klype salt

½ ts (7 %) eddik 

Frø fra ½ vaniljestang

2 ss finhakket pistasjnøtter + litt til pynt

Grønn matfarge/gelefarge (kan sløyfes) 

 

Mangosaus:

1 dl vann

1/2 dl sukker

1 spisemoden mango

1 ss presset sitron

 

Fluffy mascarponekrem:

150 g Bremykt Original (litt romtemperert)

200-250 g melis (begynn med 200 g og tilsett mer om kremen virker rennende)

250 g Mascarpone

1 ts vaniljesukker

2 dl kremfløte, pisket til fløyelsmyk konsistens

 

125 g friske bringebær

2 ss melis 

Litt frisk mynte eller sitronmelisse 

Fremgangsmåte

Det er sommer og det må feires med en skikkelig sommerdessert!  Kan det kanskje friste med sprø pistasjmarengs med en litt myk seig kjerne, mascarponekrem, mangosaus og friske bær i skjønn harmoni?  

Sett stekeovnen på 100 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.

Marengs:

Pisk raskt sammen eggehviter, sukker og vaniljefrø i en ildfast bolle. Ha vann i en kjele og la det koke opp, sett bollen over (slik at det er kontakt med bolle og kjele), varm marengsen under pisking 3-5 minutter til sukkeret har løst seg opp og massen er varm å ta på. Ta bollen av varmen, pisk marengsen i kjøkkenmaskin (evt. med håndmikser) til den er avkjølt og blank med spisse topper (ca. 6 min). Halvveis i piskingen tilsetter du eddik og salt. Rett før marengsen er ferdig tilsetter du farge. Pisk godt sammen, vend forsiktig inn pistasjnøtter. Bruk en stor skje til å sette 10 marengs på stekebrett. Sett de med litt avstand. Dryss over litt ekstra hakkede pistasjnøtter.

Stek marengsen på midterste rille, ca. 1 ½ time til de er sprø på utsiden og litt seige i midten. Avkjøl.

Mangosaus:

Kok opp vann og sukker. Avkjøl og blend sammen med mango i terninger, til du har en litt tykk saus.  Smak til med sitron.

Mascarponekrem:

Pisk smør til det er lyst og luftig (ca. 2 minutter). Tilsett melis og vaniljesukker ved lav hastighet, pisk videre 3-5 minutter ved høy hastighet. Tilsett Mascarpone og pisk videre til kremen er luftig. Vend inn krem.

Legg marengsen utover et stort serveringsfat, del gjerne noen i mindre biter. Fordel ostekrem under og litt mellom marengsene. Mos bringebær og melis raskt sammen, ha over sammen med litt mangosaus og mynte. Server resten av mangosausen vedsiden av. Server straks!

Tips:

Pistasjnøtter kan erstattes med for eksempel frysetørkede bær eller sjokolade.