Ingredienser

4 egg 
400 g sukker (kan bruke ned mot 300 g, om man vil ha en mindre søt kake) 
2 ts vaniljesukker 
400 g mel 
1 ts bakepulver 
1 ts natron 
2 dl melk (kan bruke lettmelk) 
200 g smeltet Bremykt 
150 g epler i biter 
150 g rabarbra i biter

Fremgangsmåte

Skrell epler og rabarbra og del i biter, ønsket strørrelse. Smelt smør og avkjøl det litt. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett deretter det tørre (mel, bakepulver og natron) og det våte (melk og smeltet Bremykt) om hverandre.

Rør inn eple- og rabarbrabiter til slutt, gjerne for hånd. Ha røren i en godt smurt eller bakepapirkledd form 26 cm i diameter. 
Strø over sukker og kanel på toppen av kaken før den settes i ovnen.

Kaken stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 1 time og 10 minuttene. Alle ovner er forskjellige, og steketiden varierer fra ovn til ovn. Følg derfor med mot slutten av steketiden.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.