Ingredienser

(Ca. 12 porsjoner) 

Kake:  
125 g Bremykt Original, romtemperert 
1 ss vaniljesukker  
170 g hvetemel 
50 g maisenna 
200 g sukker 
3 ts bakepulver 
1 ½ ts bakekakao 
En klype salt  
1 ½ dl fløte 
3 store eggehviter 
Ca. 1 bx (ca. 28 g) rød geléfarge

Ostekrem: 
125 g Bremykt Original, romtemperert 
375 g kremost naturell  
1 ts vaniljesukker 
Ca. 500 g melis 

Pynt:  
Ca. 100 g høvlet kokesjokolade (romtemperert) 

Litt Bremykt til smøring av form

Springform (ca. 24 cm)

Fremgangsmåte

En dyp rød kake med hint av sjokoladesmak toppet med ostekrem er en av kakene man bare må ha på repertoaret.

Kake:
Forvarm stekeovnen til 170 °C.  

Pisk Bremykt luftig, tilsett de tørre ingrediensene. Bland godt sammen, rør inn fløte og tilsett litt og litt eggehvite på høy hastighet. Ha i farge, prøv deg gjerne litt frem. Pisk videre til alt er blandet godt sammen.

Ha røra i smurt springform, (gjerne kledd med bakepapir i bunnen) og stek på midterste rille ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl.

Ostekrem:  
Ha osten i en miksebolle og kjør den litt fluffy med K spade (ikke bruk visp da den fort kan ødelegges). Tilsett Bremykt og pisk videre på høy hastighet. Ha i vaniljesukker og spe med melis til kremen er myk og luftig. 

Tips:  
Tilsett gjerne litt presset sitron i ostekremen for en litt syrligere smak.