Ingredienser

(Ca. 40 porsjoner)

Kakebunner:  
350 g Bremykt Original, smeltet
12 store egg
12 dl sukker
3 ts vaniljesukker
16 dl hvetemel
6 ts bakepulver
7 dl helmelk

Fyll 1, Yummy sjokoladekrem:
100 g melis
125 g Bremykt Original, i små biter
200 g mørk kokesjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
1 klype salt
2 dl kremfløte

Fyll 2, Pasjonsfruktcurd:
150 g Bremykt Original (kald, delt i mindre biter)
4 eggeplommer og 1 egg 
130 g sukker 
8 pasjonsfrukt
Revet skall av 1 sitron 

Fyll 3, Bringebærmousse:
250 g friske bringebær (evt. frosne)
125 g melis
3 dl kremfløte, piskes med 50 g melis
5 plater gelatin

Smørkrem:
750 g Bremykt Original, romtemperert
Ca. 1600 g melis
6 ts vaniljesukker 
½ dl melk  
Ca. 2 dl sitronbrus til dynking av kakebunnene

Pynt:
Spiselige friske blomster
Makroner
Friske bringebær eller jordbær
Tekopp
Sommerfugler

Utstyr:
Trepinner, gjerne satayspyd
2 springformer á 26 cm, 2 springformer á 20 cm, kledd med bakepapir i bunn, smurt med Bremykt på sidene.

Forvarm stekeovnen til 160 ˚C, over og undervarme.

Fremgangsmåte

En av livets store dager fortjener en skikkelig drømmekake. Her får du oppskrift på en romantisk kake med inspirasjon fra klassikeren Alice i Eventyrland. Kaken er fylt med deilig sjokoladekrem, pasjonsfruktcurd og bringebærmousse. Rundt har vi pyntet med en luftig smørkrem.

Kakebunner:
Pisk egg og sukker til en stiv og luftig eggedosis. Smelt Bremykt i en kjele, tilsett melk og sett til siden. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt over eggedosisen i flere omganger, vend inn med en slikkepott eller visp forsiktig sammen. Ha i Bremykt og melk og rør til en jevn røre (skyv røre fra kantene ned med en slikkepott og rør godt i bunnen slik at alt er godt blandet). Fordel røra på 4 former og stek bunnene på midterste rille ca. 45 minutter, til de er gjennomstekt. Test gjerne med en kakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen. Avkjøl bunnene i formen ca. 15 minutter, før de snus på en kakerist.


Fyll 1, Yummy sjokoladekrem: 
Denne bør lages dagen før den skal brukes, og gjerne før, da den holder seg godt i kjøleskapet.

Ha alle ingrediensene i en liten kjele og varm opp til kokepunktet, rør hele tiden. Kremen skal være glatt og blank. Sett kjølig natten over, rør gjerne av og til. La kremen stå litt i romtemperatur før den piskes opp til luftig krem og fylles i kaka.   

Fyll 2, Pasjonsfruktcurd: 
Ha egg, sukker, pasjonsfrukt (frø og saft) og sitronskall i en ildfast bolle over vannbad på middels sterk varme. Varm opp massen under stadig pisking til den er tykk og kremete. Den må ikke koke, da kan massen skille seg. Ta kjelen av varmen, avkjøl litt, pisk inn litt og litt Bremykt. Avkjøl. Smak til med melis dersom du ønsker en søtere curd.   

Fyll 3, Bringebærmousse:
Denne bør lages samme dag som kaka fylles.
Bland sammen bringebær og melis, sil vekk steinene hvis du ønsker en helt glatt mousse. Pisk fløte til en middels fast krem, vend krem inn i bringebærsausen. Bløt gelatin etter anvisning, varm opp og hell i en tynn stråle i bringebærkremen, mens du rører hele tiden. La moussen sette seg litt i kjøleskapet før den fordeles utover kakebunnene.

Smørkrem:
Pisk sammen Bremykt, melis og vaniljesukker til en luftig krem (hold av litt melis til justering av kremen). Tilsett litt og litt melk under kraftig pisking. Pass på at du ikke pisker for lenge, slik at kremen skiller seg.

Slik monterer du kaken:
Del alle bunnene i to, skjær evt. av topper som har dannet seg under steking, slik at alle bunnene er helt rette.

Legg en stor bunn på et passende kakefat. Dynk med litt sitronbrus, fordel 2/3 av sjokoladekremen over.

Legg på neste bunn, dynk med sitronbrus, fordel et tynt lag pasjonsfruktcurd over.

Legg på en stor bunn, dynk og fordel litt bringebærmousse over. Pass på at det ikke blir for tykt lag, da kan kakebunnen  begynne å skli av.

Legg på den siste store bunnen, dynk og sett i trepinner slik at bunnene holder seg godt på plass.

Tre på en liten bunn, dynk og ha over litt sjokoladekrem, legg på en liten bunn, dynk og ha over litt pasjonsfruktcurd, legg på en liten bunn, dynk og fordel bringebærmousse over. Legg på den siste bunnen, dynk og stikk evt. ned noen trepinner. Sett kaka kjølig ca. 1 time så fyllet får sette seg.

Fordel smørkremen i et jevnt lag over hele kaka. Sett kjølig og pynt etter ønske en liten stund før servering.  

Tips:
Del kakebunnoppskriften i to og stek en stor og en liten form, gjenta en gang til. Dersom du har nok former kan bunnene stekes på varmluft. Bytt plassering halvveis under stekingen.

Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden, slik at bunnene ikke blir mørke.

Ikke legg sjokoladekrem og bringebærmousse helt ut til kanten av bunnen, men stopp ca. 1 cm fra kanten, slik at det ikke renner over kakebunnene.