Ingredienser

(ca. 40 sirupsnipper)

50 g sukker
100 g mørk sirup
1⁄2 dl kremfløte
50 g Bremykt 
250 g mel + litt til utbakingen
1⁄4 ts malt pepper
1⁄4 ts malt ingefær
1⁄4 ts kanel
1⁄2 ts natron
1 eggehvite til pensling
25 skåldede mandler til pynt

Fremgangsmåte

Husk: Lag deigen dagen i forveien. 

Kok opp sukker, sirup og kremfløte og bland godt. Ta karamellen av platen, og rør inn Bremykt. Avkjøl nok til at du klarer å ta i/ elte deigen. Karamellen tykner etter hvert, så bland inn mel, natron, malt pepper, ingefær og kanel før deigen blir kald.

Når alt er godt blandet, dekk til deigen og sett den kaldt til neste dag. Deigen kan virke løs, men ikke la dette lure deg til å ha i mer mel for deigen stivner nemlig i kjøleskapet.

Ta deigen ut av kjøleskapet og elt den godt, slik at den blir god å jobbe med. Bruk litt mel på bordet for å kjevle deigen tynn. Skjær ut snipper med en kniv eller en spore. Bruk gjerne en mal slik at du får like store snipper. Legg kakene på en bakepapirkledd stekeplate. Vær forsiktig når du flytter dem over fra benken til platen.

Skåld mandlene og del dem i to på langs. Pensle snippene med litt eggehvite og legg en halv skåldet mandel på toppen.

Stek sirupsnippene midt i ovnen på 180 grader i 6- ­7 minutter. Følg med ved slutten av steketiden, slik at de ikke blir brent.

Avkjøl på rist slik at sirupsnippene blir sprø.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.