Ingredienser

(6 porsjoner)

Fondant:
125 g Bremykt Original
125 g mørk kokesjokolade
70 g sukker
35 g hvetemel
3 store egg (ca. 175 g) romtempererte
6 smurte ildfaste porsjonsformer

Til servering: 
3 dl friske bringebær
4 ss melis
Evt. noen kuler vaniljeis.

Fremgangsmåte

Sjokoladefondant er en nydelig varm sjokoladedessert, med flytende kjerne og sjokoladekake rundt.  Stek den i ovn eller hvorfor ikke på grillen mens den enda er varm etter middagen?

Varm opp grillen, til middels varme.

Fondant:
Smelt smør og sjokolade over vannbad. Bland sukker og siktet hvetemel. Pisk eggene lett sammen. Tilsett det tørre, vekselsvis med egg i sjokoladeblandingen. Rør godt sammen til du har en glatt masse.

Fordel røra og stek på middels varm grill under lokk, 8 -10 minutter. Kjernen skal være flytende. Her gjelder det å prøve seg litt frem. Stek fondantene evt. i stekeovn ved 200 °C 7-8 minutter.

Dryss over melis og server med friske bringebær most sammen med litt melis.

Litt is vedsiden av, er prikken over i'en!

Tips:
Røra kan lages i god tid før du skal steke den, den kan også fryses.