Ingredienser

Kaken:
400 g Bremykt
400 g sukker
4 ts vaniljesukker
8 egg
500 g mel
100 g kakao
2 ts bakepulver
1 ts natron
4 dl kefir

Kremen:
200 g smør
50 g kakao
500 g melis
2 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte
1 – 2 ss sterk kaffe (smak deg fram)

Fremgangsmåte

De fleste kaker kan lages i langpanne. Som her der jeg har doblet oppskriften (foruten natronen) for en kake i rund form, og brukt samme oppskrift (mengde) i innlegget på kremen.

Pisk Bremykt, sukker og vaniljesukker godt og luftig. Tilsett eggene, ett og ett. Ha deretter i det tørre (mel, kakao, bakepulver og natron) og kefir om hverandre.

Stekes i en bakepapirkledd langpanne midt i ovnen på 180 grader i 30 - 40 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Avkjøles.

Pisk alt godt.
Fordeles utover avkjølt kake. Pyntes med det du måtte ønske. Bær er godt til.

Kremen blir stiv i kjøleskapet, men mykner raskt i romtemperatur. Det er derfor lurt å ta de ut av kjøleskapet en stund før de skal serveres. Kaken er også saftigere når den er romtemperert.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.