Ingredienser

(1 liten skog, ca.10 stk

100 g Bremykt Original  
100 g (ca. 1 dl) mørk sirup 
50 g brunt sukker 
80 g sukker 
1 dl kremfløte 
20 g kakao 
1 ½ ts kanel 
1 ts ingefær 
½ ts nellik 
1 strøken ts natron 
¼ ts malt sort pepper 
½ ts kardemomme 
300 g hvetemel (sjekk at det er 5 dl) 

Hvetemel til utbaking 

Ca. 2-3 dl sukker til liming av tre

Fremgangsmåte

Her er årets pepperkaker, nydelige sjokoladepepperkaker laget til små trær. 

Ha Bremykt, sirup, sukker og fløte i en stor kjele. Varm opp under omrøring til alt har smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl.

Rør i kakao, krydder, natron og til slutt hvetemel. Dekk til deigen med plastfilm og la den stå kjølig 2-3 timer (gjerne natten over).  

Forvarm stekeovnen til 180 °C.  

Kjevle ut deigen litt tykkere enn til vanlige pepperkaker, stikk ut juletrær og legg på bakepapirkledd stekeplate. Del kakene i to på midten og dra delene litt fra hverandre, stek de på midterste rille 8-10 minutter, avhengig av hvor tykke de er. Avkjøl på rist. 

Smelt sukker i en panne på middels sterk varme til det er gyllent, avkjøl litt. Lim sammen tre eller fire halve deler, etter hvor store du ønsker trærne. Dryss gjerne over med melis.  

Tips:  
La deigen stå litt i romtemperatur til den er lett og kjevle.