Ingredienser

2 ss sirup
100 g melis
2 ts vaniljesukker
250 g mel
2 egg
100 g Bremykt Flytende

Sitronglasur:
Saften fra ½ sitron
Melis
Rør sammen og lag den så tykk som du ønsker.
Ristede valmuefrø

Fremgangsmåte

Bland alt godt. Røra er litt flytende/ rennende, og den fordeles enklest på et bakepapirkledd stekebrett med en sprøytepose. La røra flyte litt utover etter at du har hatt den på stekebrettet. Stekes midt i ovnen på 160 grader i ca. 8- 10 minutter. Dette er en allsidig kjeks. Den er myk i midten etter at den er ferdigstekt. Etter en dag på kjøkkenbenken er den hard.

Kjeksen kan spises som den er, den kan brukes i bunnen av et dessertglass med litt ostemasse oppå = kjempegod ostekake til dessert, den kan brukes som tilbehør til iskrem eller du kan ha iskrem mellom to av kjeksene = sandwich. Om du lager små kjeks, kan de serveres med litt krem (av det du måtte ønske og som passer til det) mellom, og du har lettvinte «makroner». Hva med å toppe dem med en frisk sitronglasur og ristede valmuefrø?

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter